vrijdag 24 augustus 2012

Sugar Peony Weddingcake

Bruidstaart Met Pioenroos
In Roosendaal staat het Hooihuis, een superleuke locatie in een verstopt hoekje. Het is een restaurant, maar ze hebben ook een speeltuin een enorm gezellig terras en een prachtige tipitent voor speciale gelegenheden. En dit weekend mocht ik de taart verzorgen voor het bruidspaar dat daar hun eerste toast zou doen.

Bij de politie, dat werken (werkten) ze allebei, dus het logo moest erop, zou wel leuk zijn en ze wilden niet iets traditioneels, dus de keuze voor een topsy turvey taart was al snel gemaakt. Maar dan net even anders, Karen Anne style zeg maar ;) Ook weer leuk voor mij, mocht ik ook mijn creativiteit gebruiken.

Ik denk dat ik hem wel 20 keer getekend heb eenmaal thuis. (Vooral ook omdat ik helemaal niet zo goed kan tekenen....) Ze vonden een pioenroos ook wel mooi, en ze hebben een hond, een prachtige husky, of die er ook ergens bij kon, beetje als grapje. Dus husky kwam ook op de taart, nouja op het onderbord, maar hij hoorde er wel echt bij! Zie foto beneden want thuis, waar ik deze eerste foto maakte stond de al lang voorbereide marsepeinen husky in de kast....Met andere woorden, ik was hem bijna vergeten. Lang leve checklists....want voor een chaoot als ik zijn die echt een uitkomst ;)

De pioenroos steelt wel een beetje de show en als ik heel eerlijk ben, ben ik er apetrots op! Ik heb er dan ook uuuuuuuuren over gedaan. Poeh. Het zijn alles bij elkaar 31 blaadjes en 21 daarvan staan op draad. Allemaal nieuw en uitproberen. Maar ik kwam een heel eind en heb er weer veel van geleerd, ik kan eindelijk met een beetje tempo tapen....Natuurlijk vergat ik ze eerst individueel allemaal te tapen, maar laten we eerlijk zijn, je ziet het toch niet ;) En dan alle blaadjes met 3 kleuren dusten EN verven met 2 kleuren. Toen ik er 3 gedaan had...en een dikke 20 minuten verder was, dacht ik, waar ben ik aan begonnen, maar het was het waard, hij is erg mooi geworden en ik moet toegeven dat het sneller ging toen ik eenmaal bezig was.

En ik zou het bijna vergeten...Mijn vintage mal! (border van de bovenste en onderste taart). Maar die krijgt zijn eigen topic nog. Ze zijn te verkrijgen bij Hittepetaart vanaf september 2012. Dus nog heeeeel even wachten ;)Met marsepeinen husky bij Het Hooihuis in Roosendaal