zondag 15 juli 2012

Prinsessen taart

Een paar weken terug een berichtje in mijn facebook. Joy is weer jarig heb je tijd voor de taart? Jazeker! Dus na de details besproken te hebben, iets met prinsessen en iets met een roze taart, kon ik vooruit. Wat een hoop vrijheid, heerlijk. Dat is toch wat anders dan een Dora-taart maken. Die zijn ook leuk hoor, maar de vrije hand, bijna dan, blijft een magisch gegeven.

Ik had meteen zin in iets sprookjes-achtigs. Vanwege een aantal verplichtingen de rest van de week was ik eigenlijk pas laat aan de gang met deze. De taart moest gebakken en gedecoreerd zijn binnen 12 uur. De nacht niet meegeteld.....En ja die heeft uiteindelijk dus WEL meegeteld... ;)

Het was knallen en dat vind ik leuk! Natuurlijk vallen er dan ook een aantal opties af zoals een bloem maken. Een mooie grote duurt bij mij nogal lang en ik had ook geen droogtijd meer. Dus al gauw kwam het idee van een geboetseerde prinses...(achteraf dus net zoveel werk als een grote bloem.....typisch....) Maar dus een prinses die 3 werd. Dus dan zou ze nog niet zo groot zijn. Ik hou wel van werken met een model. 2D of 3D, maar iets om te spieken hoe de verhoudingen nou zitten, maar een prinses van 3 was niet zo makkelijk te vinden.
Al heb ik wel mijn ogen uitgekeken op de pinterest account van Peggy de Leeuw en Leonie van Goor. Vooral de eerste heeft een enorme bonte verzameling van de prachtigste boetseercreaties....(was ik weer een uur verder...oeps...tiktaktiktak...) Mijn dank is groot dames! Maar met de oogjes van de ene, een foto van Disney hoofdjes en weer een andere foto met voetjes, kwam ik toch een heel eind...
Conclusie....volgende keer krijgt ze schoenen aan....Grrmbl...Het zijn net kolenschoppen!
Uiteindelijk kwam het allemaal goed. Ze is gemaakt van marsepein. Helemaal en de volgende keer zal ik de aankleding zoals de ruffles wel met fondant doen. Dan kun je iets meer spelen zonder dat het kruimelt. De oogjes waren erg leuk om te doen. Met je adem in die zwarte lijntjes kleuren....En dat met 0000 die natuurlijk op dat moment ging splijten.....Ow ow ow...Ja ik kan blijven babbelen over deze taart. Na de onderste laag,( die ook helemaal ongepland was, maar er zat een bobbel die ik niet weggesmootherd kreeg, voor ik het wist zaten er ineens allemaal hobbels in in een patroon...gek he?) (ladiela) en het prinsesje was het al diep in de nacht, dus ik moest de rest een beetje sober houden. Verven voor wat details en een lintje voor keertje...(Ik vind dat altijd zo lui als ik dat doe....) mochten ineens wel om 4 uur in de nacht...Dus na een aantal bloemetjes uitsteken...altijd de veilige en schattige keus als je het even niet meer weet, en alles op zijn plek zetten lag ik dan om 5 uur in mijn bedje met mijn zwangere buik....

Ja ik was erg gezellig zondag. Maar alle reacties maakten wel heel veel goed. De mama van Joy was erg blij. Nou nog hopen dat hij heeft gesmaakt! Misschien mag ik dan volgend jaar wel weer!