woensdag 6 april 2011

Het huis van de kabouter.

Ja onze zuiderburen hebben een heel imperium. Dus toen ik mijn vriendinnetje vroeg wat Luca wilde voor zijn verjaardag hoefde hij niet lang na te denken. Een taart!
Nou dat beloofde wat. Ik heb heel erg lang naar dat huisje gestaard op internet om te zien hoe ik dat voor elkaar ging krijgen. Nadat ik ook even met Suuz overlegd had over de constructie en uitgebreid besproken had wat er allemaal mis kon gaan, kreeg ik het wel een beetje benauwd...Ik ook met mijn hoge lat....Maar ik ben dapper aan de slag gegaan en hier is het resultaat. Ik ben erg tevreden. Toen hij uiteindelijk helemaal af op mijn werktafel stond was ik wel even de kluts kwijt. Hij was echt boven verwachting goed gelukt!
Voor mijn eigen werklog heb ik een paar foto's gemaakt van het proces. Het is niet echt een how-to maar je kan wel zien hoe het allemaal een beetje tot stand is gekomen...letterlijk.

PADDENSTOELEN HUIS

Mijn eerste foto- project. Natuurlijk ben ik een aantal stappen vergeten. het was ook een spontane actie eigenlijk om alles vast te leggen. Dus er zit geen plan bij.
Ik loop er wel even met jullie doorheen, kun je toch een beetje zien hoe het ging :) Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Dit was eigenlijk al stap 1, 2,3 ,4  ehm  en 5 ;) Dit zijn 2 taarten op elkaar. Onderste 4 lagen zijn 20 cm breed en 5 cm hoog. De taart boven het kartonnetje is voor de helft 20 cm breed en de andere helft is 16 cm breed. Die heb ik in de vorm van een paddestoel gesneden. Een beetje blanda-achtig. Die twee taarten zijn gestut met een 20 cm kartonnetje ertussen. Maar er steekt ook een stuk karton uit. Dat klopt. Dat is een 24 cm kartonnetje. Nou het zijn er 2 eigenlijk. En die steken uit. Het is net een balkonnetje...En dat is handig, want dat heb ik nodig. Aan de voorkant heb ik er nog wel een stukje afgeknipt, want daar koopt de paddestoelrand niet door....
Volgende plaatje:


Zoals je ziet zit hij hier al in de botercrème...een stukje dan. De cake die ik onder en boven afgesneden heb, heb ik bewaard, en samen met de botercrème heb ik daarvan op het kartonnen balkonnetje een paddenstoel rand gevormd. Maar ook ONDER het balkonnetje. Moeilijk te zien op de foto. Als het goed is zie je nu geen karton meer :)


Afsmeren maaar!!! Hij begint er al op te lijken he ;)


Een extra laagje marsepein om de rand van het karton weg te werken. En de bovenrand te fabriceren..


En dan de marsepein erover! Goed smootheren, trekken, duwen en vouwen en dan ziet het er na een tijdje zo uit :) Dat vergt even oefenen hoor :)

Ik heb niet zo heel veel tooltjes, dus al mijn decoraties zijn eigenlijk gedaan met mijn vingers, kwasten, keukenmesjes en een cocktailprikker en laat ik eerlijk zijn, een bonetool om de potten hol te maken. Maar goed, je hebt dus niet veel tools nodig om zelf iets te maken. Wees creatief en duik je keukenkast eens in! 
Als je dan uiteindelijk de decoratie erop hebt zitten, hoe je ook maar wilt, dan ziet hij er zo uit :) Als je vragen hebt kun je altijd mailen:
info@karen-anne.com

Liefs! Karen Anne

Dit design is copyright van STUDIO 100 en mag dus alleen hobbymatig gebruikt worden. Datzelfde geldt voor deze Tutorial. 
Copyright KarenAnneCakes 2011