maandag 28 mei 2012

Sprookjesbomen

Het was een warme zomerse dag in mei. Broer en zus vierden allebei tegelijk hun verjaardag en hun papa en mama wilden graag een 2 in 1 taart. En dan nog het liefst een sprookjesboom.
Nou dat vond ik helemaal geen verkeerde opdracht. Maar hoe kon ik deze taart nou het beste indelen.
Het werd een korte brainstorm. Ik zou de taart aan 2 kanten versieren. 1 voor het meisje en 1 voor het jongetje. Eentje met bloemetjes en roze en eentje met een rups en een klein konijntje. Dus deze taart zou geen achterkant hebben....Ja en dat is best een beetje eng....Want zoals de meeste dames weten is die achterkant een heerlijke luxe waar je je foutjes kan verstoppen en oneffenheden naartoe kan sturen. Scheurtje in je marsepein of fondant??? Geen probleem....dat wordt dan de achterkant....hobbels en bobbels in het zicht?? Doen we niet moeilijk over....dat wordt de achterkant....Dat zou nu dus een beetje lastiger zijn. Gelukkig biedt het thema genoeg uitwijkmogelijkheden in geval van nood. Hier een bloemetje en daar een grasje...hoppa en zo werd het toch nog wat.
Normaal werk ik met fondant, maar in dit geval moest het marsepein worden en met 25 graden buiten is ook dat een beetje een uitdaging. Ik was blij dat de ouders voor chocolade ganache hadden gekozen als vulling, want die was heerlijk stevig vergeleken bij mijn waarschijnlijk smeltende swiss meringue botercreme.

De marsepein werd wel snel wat kruimelig ondanks de flinke hoeveelheid kleurstof, maar dat is ook logisch met warm weer. Het mocht de pret niet drukken en ik ben zeer tevreden. Bovendien geven de scheurtjes de boom alleen maar een authentieker karakter ;)

Ik heb hem natuurlijk al eens gemaakt in het zilver, maar zo in het bruin zijn er mogelijkheden genoeg. Ik denk dat ik hem op de workshoplijst ga zetten in de toekomst, want deze blijft erg leuk om te maken en op wat spannende stukjes na is hij ook helemaal niet zo moeilijk. De vrouwenversie heeft nog wat werk nodig, kleine dingetjes, maar wat ik al zei, ik ben absoluut tevreden. Je hebt zoveel mogelijkheden als je zo'n boom kan maken. Helemaal als je van boetseren houdt. Ik vind het wel leuk, maar het kost me nu nog teveel tijd. Gelukkig heb ik dat genoeg met die herrieschopper in mijn buik nu. In de vakantietijd gaan we eens lekker oefenen :)

De grote foto's zijn een beetje onscherp. Mijn camera had ook last van de warmte denk ik.... ahum....
voorkant (of achterkant)
achterkant (of voorkant)