zondag 6 januari 2013

Trein taart met geboetseerde beren familie

Voor mijn eigen mannetje! Ooow wat een weken. Wat een drukte. Einde november bevallen van een prachtige zoon Job, daarna de feestdagen, mijn verlof en als finale de 3e verjaardag van Tijn.
Ik wil een taart...een worteltjestaart, met een trein! Ok ok zei ik, mag het ook framboos zijn??? Ja dat mocht, maar dan moesten er nog wel beren bij.
Ok ok...Tja hij werd drie. Hij zal nu allicht doorhebben wat voor werk mama doet en hij heeft al een aantal taarten voorbij zien komen natuurlijk, dus de lat lat hoog....Hoe kan het ook anders.

Mama had alleen al even geen taarten meer gemaakt, alleen maar mooie lieve babyjongetjes, dus ze was er even uit... Ik wist echt even niet waar ik moest beginnen. Mijn recept om te bakken....Ik moest er gewoon over nadenken! Normaal gaat dat vanzelf. Ben echt even mijn routine kwijt. Zo ook een groot gedeelte van mijn bakspullen. Oeioei wat was het zoeken naar mijn uitstekertjes. Alles diep achter in de kast verstopt.
Eerst maar even een kleine inventaris gemaakt entoen aan de slag.

Nouja.....duo-werken dus. Eerst bakken, dan voeden, dan kolven, dan eten koken, dan boetseren, dan voeden en tussendoor nog even supermama zijn voor Tijn. Natuurlijk mag u me even onderzoeken dokter Tijn. Pakt u de spullen maar hoor, mama wil wel een spuitje.

Poeh. Nachtvoeding...gaap.....slaap...

Verslapen....aiaiai...wat een situatie.....Slapen al mijn mannen ineens door tot 9 uur....Daar gaat de planning.
Geen probleem zegt manlief. We maken een nieuwe planning. Alles komt goed. Wat zou ik toch doen zonder Wim he.....Helemaal niks dus. Die had in een mum van tijd alles voor het feest geregeld en ik kon me bijna helemaal exclusief richten op de details van de taart.

De trein had ik al af. Helemaal van taart ook. Erg basic, maar ow wat een leuk werk. Ik vind hem leuk zoals hij is, maar hij mag nog strakker en meer gedetailleerd. Oefenen dus...De beren ook. De hele familie is aanwezig. Ook een basis beer, maar heb nu wel even een paar keer achter elkaar datzelfde gezichtje gemaakt en de laatste keer duurde het nog geen 2 minuten. Oefening baart kunst. En dan de rest. Aankleding maken en de basiskleur kiezen. Mijn dustjes waren niet binnen handbereik. Wel leuk, want het werd ook wel eens tijd om buiten mijn comfortzone te gaan. Een kindertaart maken is ook echt een uitdaging. Megamindy, Dora en Disney gaan hier de kast in. Dat doe ik niet meer, maar dan moet ik toch wel zelf de figuurtjes ontwerpen, of me laten inspireren door iets anders. een knuffel ofzo. Of een behangetje.
Ik vond een leuke trein kleurplaat online en een collega, op Flickr heet ze Dot, die deze prachtige beertjes maakte op een bruidstaart. Less is more zeggen ze toch? En ik kon mooi even oefenen. Dus dat heb ik gedaan. Ow en de foutjes....die zie ik heel goed, sommigen van jullie ook.....en ik hoop de meesten niet, maar nou ben ik bang dat iedereen gaat zoeken...Hmm zal ik het dan maar vertellen???
 De topper heeft een losse arm...

He jammer nou he??...Dat staat dan mooi op de foto.....Had hem bijna niet gepost....Entoen dacht ik, kom nou Kaat. De enige die zich daar druk om maakt ben jij. Showen die hap!
Tijn heeft er in ieder geval niks van gemerkt :) Hap slik weg :)