zondag 18 maart 2012

Taart voor mijn eigen verjaardag!

Zo leuk, jarig zijn, en je eigen taart maken. Ik geef het toe...het geeft enige stress, want ik doe dus niks meer aan hapjes, daar heb ik natuurlijk helemaal geen tijd voor!
Weken van planning en voorbereiding. Complete vrije hand. Wat gaan we doen? Ik doe mijn ogen dicht en zie tientallen opties voorbij drijven. Tekenen, uitgummen, tekenen en uitgummen. Nou in ieder geval even geen Swirly taart. Ik vraag me af of ik uberhaupt mijn taart nog wel strak KAN bekleden. Gelukkig ben ik tevreden. Ik was vergeten hoeveel tijd erin gaat zitten. De swirly is misschien even aanpoten met bekleden, maar je hebt in ieder geval niet die meetlatten en waterpassen nodig om een zo recht mogelijke hoek te krijgen. Maaaar ik wilde wel iets nieuws doen deze keer. Na mijn Swirly Workshop bij Silvia in Liempde, waar ik haar vitrinekast bewonderde met prachtig gemaakte bloemen en ze mij verzekerde dat die "Filler Flowers" echt heel makkelijk waren, dacht ik, ik ga het gewoon eens proberen. Ik heb alle spullen erbij gepakt en mijn bloemen boek en ik heb het gewoon geprobeerd. Heerlijk wat een tijdverdrijf. Dat ga ik vaker doen. Ze waren inderdaad wel heel makkelijk. Ik heb creatieve oplossingen gebruikt en zo maar wat aangeklooid eigenlijk. Dus ik denk niet dat ze helemaal volgens het boekje zijn, maar voor nu was ik heel tevreden. Het moeilijkste was eigenlijk nog om alles op de goede plek te steken.
Lang leve voorsteken, dat sowieso, maar welke bloem waar en hoe diep...zoveel geven ze niet meer mee he, als ze eenmaal hard zijn... De rozen zijn gemaakt met de 5 petal rose cutter en ze hebben piepschuim hartjes. Daar zitten voor mij ook nog wel wat verbeteringen, maar ik vond het al heel wat dat ik de knoppen met 2 lagen al een nachtje had laten drogen voor ik de volgende blaadjes erop plakte. Met dank aan Suikertaartjes Suuz die me vorig jaar liet zien hoe zij haar roosjes maakte. ;)

De taart zelf is geïnspireerd op de lente. Ik ben altijd net voor het voorjaar jarig. En dan krijg ik altijd zin in kleurtjes, maar eigenlijk heb ik altijd veel glitter en glamour op mijn taarten zitten...En dat mocht dus deze keer niet...Het moesten pasteltinten worden. Nou heb ik goed moeten zoeken hoor in mijn dustjes collectie...Ik heb voornamelijk veel knal knal knal, maar een beetje mixen en matchen en je heb al een tintje lichter. De kleurtjes zijn erop gesponsd. De reliëf techniek komt uit de Swirly Baroque workshop en kun je dus ook op "gewone" taart toepassen ;)
Ik wilde ook nog icing doen....en stempelen....en tekenen.....Enne.....ehm...nouja volgende taart maar ;)

Oja, gevuld met Lemon curd en Swiss Meringue Botercreme, met een knipoog naar Framboos.