zaterdag 14 januari 2012

Winnie the Pooh cake voor Tijn

Mijn eigen Tijn, alweer twee jaar. Vandaag een gezellig kinderfeestje gehad en al Tijn's vriendjes en vriendinnetjes zijn langs geweest. We hebben liedjes gezongen en spelletjes gespeeld en vooral heel veel rommel gemaakt en netjes weer opgeruimd. De mama's en de papa's hebben ook niks te klagen gehad. Het afgelopen jaar stond voor Tijn in het teken van de Lolliefanten film. (Heffalump movie) Dus tijd voor een lolliefanten taart. (Heffalump cake) Nou is boetseren nog niet zo'n routine voor me en tegen al mijn planningsplannen in begon ik natuurlijk veel te laat. Maar ik ben apetrots hoor. Hardstikke goed gelukt. I love " sugarpaste lumpy". Die is het beste gelukt.
Ik heb weer heel veel geleerd.....Boetseren met fondant is veeeeel lastiger dan met marsepein. Natuurlijk, marsepein plakt veel meer, maar ow ow...wat is die fondant zacht als hij warm wordt...Mijn lolliefant bleef maar uitzakken. Gelukkig ziet niemand zijn extra kilo's op zijn kont ;)
Het is een mooie kindertaart geworden. En wat was het heerlijk om al die research te doen.Winnie de poeh is een heel dankbaar thema met massa's inspiratie op het internet, boeken en films. Tijn en ik hebben genoten van deze taart! En we hopen de visite ook! :)

Wat close-ups

Winnie The Pooh (Winnie de Poeh)

Roo (Roe)

Lumpy (Lollie)

Piglet (Knorretje)

HOERA!!