woensdag 30 oktober 2013

Taart carven how to: Pompoen taart!


Het carven (‘beeldhouwen’) van een cake is voor velen een eng idee. Heb je net al dat werk gedaan om een mooie rechte cake te bakken, moet je in die perfecte kruimelsubstantie gaan snijden. En dat is best een beetje scary. Dus om in het thema te blijven wilde ik eens op carve-avontuur met jullie. En met het naderende Halloweenfeest komt er meteen een leuk carve idee naar boven borrelen: een pompoen! Maar we beginnen bij het begin. 








 Men neme:
  • 2 cakes van 15 cm breed en ieder 4 a 5 cm hoog. Je mag ook best in een keer bakken, maar dat is voor een cake best lastig. (Ik heb trouwens een heerlijk bijpassend recept: Kruidige pompoencake met sinaasappel)
  • lemoncurd of botercreme
  • spatel en steakmes
  • 500 gram oranje fondant en 50 gram groene fondant
  • een bonetool
  • verschillende kleuren dust in oranje, bruin en geel tinten
  • dust kwastjes
Snij van elke cake mooi recht de top af en snij ze daarna nog eens doormidden. Je hebt nu 4 helften die precies op elkaar passen. Ik heb ze allemaal even ingesmeerd met lemoncurd en die op elkaar geplakt.
Begin met je steakmes en snij de rand er eerst vanaf. Werk met je mes de cake bij zodat het een mooie gladde bol wordt.
Vervolgens draai je de cake om en doet hetzelfde aan de andere kant. Je hebt nu een bolle onder- en bovenkant....... 

Willen jullie nog een how to? Ergens moeite mee? Laat het me weten! Misschien iets voor een volgende blogpost ;)

Zoete Groetjes!

Karen Anne