woensdag 26 oktober 2011

Workshopresults Swirly Baroque, weekendje weg.


Ja ook dit weekend een zeer druk workshop weekendje. Maar nu met de extrabonus dat ik in een hotel mocht slapen. Hoe stoer is dat? Hihihi. Het begon allemaal in Deventer op zaterdagochtend, 22 oktober. Marije van Zoet en Zo had 8 dames verzameld en met haarzelf erbij waren dat dus 9 workshoppers. Midden in haar winkel een lange tafel, die van voor tot achter vol zat met taartdames. Het was meteen gezellig! Een aantal mensen kenden elkaar al en een aantal niet. Maar met een bakje koffie en thee is dat zo opgelost. Marije had ook voor iedereen een lekkere cupcake...Dus het was al meteen feest. Iedereen heeft hard gewerkt en wat niet meevalt met zo'n grote groep...bijna iedereen heeft nog de pareltjes gevestigd. Iets wat vaak thuis even afgemaakt moet worden, maar ik kon echt trots zijn op deze groep. Iedereen hielp goed mee en werkte goed door, dus als het tempo van de groep wat hoger ligt, dan kom je ook verder.
Na afloop een hoop gekust en een uurtje verlaat vertrok ik naar mijn hotel in Spier, vlakbij Assen waar ik de volgende ochtend werd verwacht bij Stephanie van Cup, Cake en Taart. Ik had op mijn routeplanner de straat ingetoetst...maar ik wist niet meer welk nummer en mijn klembord lag achterin de auto, dus ik gokte maar op nummer 1. Van der Valk hotel lijkt me niet zo moeilijk te missen. Dus ik vertrok. Ik ben echt door de kleinste dorpjes heen gereden. Oene, Heerde, allemaal rondom gemeente Epe. Wat is het daar prachtig! Wat een ruimte! Overal knusse boerderijtjes....Ik dacht even dat ik zo een boek in was gerold. Maar na een half uurtje was daar dan toch de snelweg. En ik tufte op mijn gemakje richting hotel. Maar op de oude postweg was helemaal geen van der valk. Ik stond pal naast de snelweg en de postweg liep dood. Geen hotel. Wat nu? Toch maar even op zoek naar het klembord en terwijl ik uitstap zie ik in de verte de bekende vogel van Van Der Val tussen de bladeren doorschijnen....aan de andere kant van de snelweg....want daar gaat de oude postweg verder. Grappig....Had ik nou maar even eerder naar dat klembord gekeken.
Ik had gereserveerd in het restaurant om even snel nog een hapje te eten en toen ik ingecheckt en wel het restaurant binnenliep was ik toch wel even uit het veld geslagen. Het was zooo druk. Ik denk dat er wel 300 mensen binnen zaten. Ik kreeg (gelukkig) een tafeltje in een hoekje en zo kon ik een beetje anoniem rondkijken. Zit je daar in een toch best wel sjiek restaurant in je uppie als huismoeder....Ahum..Kreeg meteen zin in rode wijn, maar....in je uppie...niet echt veel aan, dus maar een spaatje rood. Ik heb heerlijk gegeten. Eendeborst in rodewijnsaus...(I love wildseizoen) Ondertussen was ik maar heel stoer met mijn telefoon aan het spelen. Ik heb wel internet, maar via de wifi van van der valk kreeg ik het niet voor elkaar...Dus het kwam neer op wat smsjes ordenen en foto's maken van het eten. Voor de volgende keer maar een tijdschrift ofzo meenemen. Een dessert zag ik niet zitten, dus een klein uurtje later lag ik alweer in die luxe kamer op het grote bed naar mijn enorme flatscreen te kijken naar...."Ik hou van Holland" (nog nooit gezien....leuk zeg!)....Ik had mijn knuffel van thuis meegenomen. (Ik kan niet zonder mijn konijn...en ja, ik ben 32...) Zo was ik even de zakenvrouw...
De slaap riep me en ik was voor het late nieuws vertrokken.

Na een heerlijk ontbijt, (Zoooo leuk ontbijten bij een buffet!) (Daar kun je me echt voor wakker maken....) vertrok ik richting Assen, mijn routeplanner gaf 20 minuten aan. Mamase van K3 in de auto....ik miste Tijn toch iets meer dan ik had verwacht....zucht...muts....Toch maar even snel het nieuws nog luisteren en ineens was ik er.

De "hal" die Stefanie heeft is enorm. Ze zou er bijna zelf een beurs(je) kunnen organiseren. Superleuk weer. De dames waren gezellig, het koffiezet apparaat deed het....met hulp van Stefanie....dat wel, dus alles was aanwezig voor een lekker dagje.
Klein probleempje....Ik had er niet aan gedacht om de botercreme en de fondant uit de auto te halen, en die had de hele nacht in de bevroren auto gestaan, aan de snelweg. KEI en KEI hard dus. Maar met wat hulp van de dames, was de fondant zo in stukken en had ik de botercreme redelijk snel "au bain marie" weer smeerbaar...gelukkig...Dat vergeten we niet meer in de toekomst. En zo leer je elke keer weer bij :)

Ook hier had iedereen snel een prachtige taart staan. Compleet met parelrandje. Er was mooi plek voor een groepsfoto, en die zie je hier dan ook :) Let op de glitters....Dat is dust die in de ruimte hangt....Misschien toch maar met mondkapjes gaan werken....lijkt me niet gezond op de lange termijn voor je longen...al die fijnstofjes.
Om half 6 vertrok ik richting Roosendaal en eventjes zonk de moed me in de schoenen toen ik Utrecht 177 km zag staan....Wat een eind! Na een klein beetje file en een pitstop van 10 minuten was ik om 9 uur dan eindelijk thuis. Ik voel me helemaal vrouw van de wereld...nouja Nederland dan ;) hihi.