zondag 4 september 2011

Knorretje op een boomstam!


Piglet on a treetrunk :)
Ik hou zo van Winnie the Pooh.... En mijn vriendin houdt van Knorretje, dus toen haar dochter 1 jaar werd, werd het tijd voor mij om aan de slag te gaan. Ik had nog nooit geboetseerd, dus daar zat ik aan mijn tafel...met gumpaste, fondant en wat sateprikkers. Verder zou ik wel zien wat ervan zou komen.
Ik had een fotootje van een liggende knorretje uitgekozen en nog wat anderen erbij gevonden voor verschillende hoeken. Ik ben met het lijfje begonnen. Dat leek met het makkelijkst...Want als ik dacht aan het knorretje gezichtje dan zonk de moed me een beetje in de schoenen. Wat een klein poppetje is dat. Zoveel details. Niks rond gezichtje en draaien en klaar. Nee vierkant zelfs met jukbeenderen.
Een uur later was mijn fondant zo zacht van het prutsen dat er helemaal niks meer uitkwam. Ik had een soort van basis vorm voor elkaar gekregen, maar het bleef meer een op 1 van de daltons van Lucky Luke lijken.... Helemaal als ik hem even neerlegde om te werken aan een kant, dan zakte hij zo in elkaar dat het steeds meer op hoekig dan rond begon te lijken.


Hoe doen die boetseersters dat?? Ik heb nog steeds geen idee, waarschijnlijk niet werken met lauwe fondant en ze verankeren misschien een stokje...Ik kom er nog wel uit wat makkelijker werkt. Ik moet nog steeds eens wat dieper ingaan op het boek van Wendy, misschien dat daar nog tips instaan. Marsepein zou misschien ook wel beter werken.
MAAR na 2 en een half uur was daar dan knorretje. Mijn vriend kwam even kijken en probeerde me voorzichtig te vertellen dat knorretje eigenlijk wel een beugel moest....Wat een overbite....jaja...Wim...working on it...Fondant droogde al een beetje, dus duwen en trekken had tot gevolg dat Knorretje door alle rimpels ineens een oud vrouwtje leek....Ow ow...Maar goed oefening baart kunst...Ik denk niet dat Wendy twee en een half uur doet over een knorretje, dus ik heb nog hoop :)
Entoen de rest nog.
Ik had al plannen voor een boomstam. Weer een andere dan de vorige keer. Minder hoog, en zonder gezicht. Owja en bruin deze keer ;)
Ik ben begonnen met het kleuren van mijn fondant en het bekleden van de drum. Daarna vloeide alles een beetje in elkaar over en dat is ook mijn stijl wel een beetje, "ladiela", dat heb ik van mijn schoonzus geleerd, die kookt ladiela...Een beetje van dit en een beetje van dat en dan maar vertrouwen dat het allemaal bij elkaar komt op het einde. Ik vind eigenlijk dat het best een mooi "recept" is geworden :) Het leuke is dat ik deze taart heb gemaakt zonder uitstekers, het is of geboetseerd met mijn handen, of gevormd door de balltool en de scribertool, mijn nieuwste tooltjes...helemaal geweldig, kan nu al niet meer zonder....


Mijn vriendin heeft hem net opgehaald voor vanmiddag. Altijd moeilijk om de taart te laten gaan. Altijd moet ik een klein beetje slikken. Gelukkig zijn er dan altijd nog de foto's :)